2019. decemberében látott napvilágot a Gothard Jenő Csillagászati Egyesület (GAE) kiadásában a "Kövesligethy Radó a csillagász és geofizikus" című emlékkötet. Az egyesület e kötettel Eötvös Loránd halálának 100. évfordulója és az egyesület alapításának 30. évfordulója előtt is tiszteleg.

A 263 oldalas könyvben Bartha Lajos - Péntek Kálmán - Sragner Márta munkáiból kaphatunk betekintést a tudós életébe, munkásságába és emlékébe. Ez utóbbi Vas megyei és szombathelyi ápolását ismerhetjük meg a négy fejezetből álló kötet első fejezetében, Dr. Péntek Kálmán tollából. Szombathelyen, a Savaria Egyetemi Központ C (természettudományi) épületének tetején róla elnevezett csillagvizsgáló működik 2004 óta és oktatási célú kisplanetárium 2012 óta.
A második fejezet Bartha Lajos munkája, egy kismonográfia, a tudós életrajzának és tudományos munkásságának részletes áttekintése. A számos forrás feldolgozása és Kövesligethy Radó unokájával történt személyes interjú alapján talán sikerült még teljesebbé rajzolni a tudós portréját, csillagászati, geofizikai munkásságát. A harmadik fejezetben e kismonográfia rövidített angol nyelvű kivonatát találhatja az olvasó.
A negyedik fejezetben Sragner Márta egy tudományos pontossággal összeállított szakbibliográfiát adott közre, amely közel 2000 tételből áll. A sokéves kutatómunkával készült összesítés nagy segítség azoknak, akik szeretnének megismerkedni a tudós munkásságával publikációi, könyvei, levelei, közleményei alapján.

A kötetben egyes fejezeteknél szakmai áttekintés történt, Dr. Polcz Iván és Dr. Gazda István segítette a szerzőket. A teljes kötet korrektúráját Keszthelyi Sándor segítette.

Az emlékkötet megjelenését
- Kemenes Vulkán Park (Celldömölk) és
- Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

A kötet Vas megye nagyobb településein a GAE tagságába tartozó könyvtárakban lesz elérhető, valamint a szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban is.

A kötet adatai:
Bartha Lajos - Péntek Kálmán - Sragner Márta
Kövesligethy Radó a csillagász és geofizikus
263 oldal.
B5 formátum
ISBN 978-615-00-6893-0
Gothard Jenő Csillagászati Egyesület
Szombathely, 2019.

kr kotet